Com sortir-se’n o el truc de l’àvia elefanta

Vet aquí una vegada una família d’elefants que vivia a la sabana. Tenien una vida sense sorpreses: menjar, dormir i passejar-se amunt i avall. Un dia, durant una passejada es van trobar que sense ni adonar-se’n s’havien endinsat en uns profunds i perillosos aiguamolls.

Es van espantar i no sabien com sortir-se’n. Van mirar de posar-se a córrer, però com més es bellugaven, més s’enfonsaven.

Quan ja feia unes quantes hores que estaven confinats dins d’aquell fang fins ara desconegut van adonar-se que l’àvia, la més sàvia de tots avançava molt a poc a poc però sense problemes cap a la riba. Els altres elefants li van preguntar:

Com t’ho fas, àvia, per no enfonsar-te?

Sembla difícil però és ben fàcil, fills meus: en lloc de voler-ne sortir corrent, camino tranquil·la i amb paciència. Proveu-ho!

— I com pots estar tranquil·la, si és tan perillós i desagradable estar-se aquí a dins del fang d’aquests aiguamolls?

L’única manera de sortir d’aquest fang és avançar justament per aquest fang. En lloc de fixar-me en tot allò que pugui tenir de dolent, el que faig és mirar les coses bones i boniques d’aquest moment.

— Coses bones?? Boniques?? I quines són??

— Ah, va exclamar l’àvia, quines són les coses bones i boniques només ho sap cadascú per ell mateix, no són les mateixes per tots. Però si esteu atents i us hi fixeu ben bé, en cadascun d’aquests moments n’hi pot haver moltes, algunes de més grans i d’altres de més petites, però moltes. Per mi, per exemple ara mateix n’hi ha dues de precioses.

— Ara mateix?? Dues?? I quines són??

— La primera és que gràcies a aquests aiguamolls puc estar-vos ensenyant a sortir fins i tot del més perillós i enganxifós dels aiguamolls. Fixeu-vos que mentre parlem vosaltres mateixos també n’esteu començant a sortir!

— És veritat, àvia! Estem avançant! I la segona?

Us heu adonat de com canten els ocells a aquesta hora de la tarda?

—————

Si t’ha agradat l’article, m’encantarà que el comparteixis a les xarxes socials i que em segueixis a Facebook i a Twitter.

Si vols fer realitat el teu somni, contacta’m al: 617 350 603

Foto de portada:  Beks on Unsplash

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s